I lyset fra en bergmannslampe Et blikk på Johan Falkbergets liv og diktning (torsdag 22. november kl. 19)

ved tidligere sogneprest i Kampen Kirsti Aasen

Ifjor gav Kirsti Aasen ut en bok om Johan Falkberget. 22. november kan du møte henne for å høre mer om boken og hennes og hennes families forhold til den kjente forfatteren.

Falkberget er en av Norges viktigste forfattere i det 20, århundre og er spesielt kjent for sine historiske romaner om gruvearbeidersamfunnet på Røros. Han jobbet selv i gruvene i mange år før han ble avismann og skribent på heltid. Med sin kristensosialistiske grunnholdning, nitidige miljøskildringer og kontrasten han tegnet mellom romantikk og realisme i sine beskrivelser av småfolks slit, ble han svært populær med bøker som «Den fjerde nattevakt», «Christianus Sextus» og kanskje ikke minst firebindsromanen «Nattens Brød» med hovedpersonen An-Magritt som for mange er blitt selve symbolet på et menneske som er full av styrke og godhet og som aldri gir opp.

Kirsti Aasen møtte Falkberget i ungdomstiden, og hun sier at hans forfatterskap har hatt stor betydning for henne siden. Hun vil gjerne inspirere andre til å begi seg inn i Falkbergets verden - eller kanskje oppdage den på nytt.

Velkommen til et spennende foredrag i Kampen menighetshus Normannsgata 55 (rett bak Kampen kirke), torsdag 22. november kl. 19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar